tisdag 14 augusti 2012

Grundstommen

Katrin jobbar kväll så det kunde bli en helkväll i hobbyrummet men först måste elstängslet till kossornas hage lagas. En av grannens kalvar hälsade på i vår trädgård i morse och jag upptäckte att orsaken var att tråden lossnat på ett ställe. Livet på landet!




Efter lite pysslande ser det ut så här i hobbyrummet. Grundstommen till skuggbangården är klar. De gamla underskåpen från en bokhylla fick bestämma höjden som blev cirka en meter. Skåpen är väldigt praktiska att ha grejer i men de gör det svårt att komma åt undertill för ledningsdragning. Kanske kan man ställa dem lite glesare. Till höger i bild ser man kvällens stora arbete: helixen, som syns i helbild här nedanför.


Det tog ett par timmar att borra hål, kapa helgängad stång och trä i den med muttrar och brickor. Det är M5-stång, om någon undrar. Ännu har jag inte justerat nivåerna så att stigningen blir jämn. Jag beräknar att jag behöver ungefär ett halvt varv till för att komma upp till önskade 30 cm höjd utan att stigningen blir för stark.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar